MY STÍHÁME ✅ Objednávejte do 22. 12., více informací o Vánočním provozu zde. Prodejna otevřena do 19:00.

Jedno Kafe El Salvador La Montana 250g
  • Nové

Jedno Kafe El Salvador La Montana 250g

320 Kč
S DPH

Ochutnejte skvělou kávu El Salvador La Montana z liberecké pražírny výběrové kávy Jedno Kafe.

Profil: JAHODY - MALINY- MLÉČNÁ ČOKOLÁDA

Chcete kávu namlít?
Není skladem
Jedno Kafe

Doporučuje nás 98% zákazníků

Doprava zdarma nad 2000Kč

Vše skladem, zítra u vás

 

Káva pražená každý týden

Naše historicky první káva z El Salvadoru. A proč? Čekali jsme na tuhle sladkou mňamku! Jahody a maliny v jemném závoji z mléčné čokolády? To si necháme líbit! 

Kávu pražíme primárně na filtr, ale funguje i jako hodně ovocné espresso.

Zpracování: natural  

Cuppingové skóre: 87

Odrůda:  Red Bourbon 

Nadmořská výška:  1100 - 1800 m. n. m.  

Lokalita: San Salvador, El Salvador 

Kooperativa:  Alvarez Family 

Chuťový profil:  jahody - maliny - mléčná čokoláda 

La Montana - červená třešeň

Ve mlýně El Borbollon jsme je požádali, aby nám letos vyrobili přírodní šarži pomocí zralých třešní vybraných z nejlepších částí farmy. Třešně jsou  dodávány  z farmy, kde jsou poté máčené a separovány, aby se zajistilo, že při výrobě těchto šarží budou použity pouze zralé třešně. Jakmile jsou třešně připraveny, přesunou se na zahradu. Obvykle pozdě odpoledne, takže ztratí počáteční vlhkost bez „tepelného šoku“ ze silného odpoledního slunce. Poté jsou ponechány po dobu 48 hodin bez zásahu, aby se stabilizovali, a zabránilo se poškození povrchu třešní, zatímco je měkká. Káva se obrací každých 45 minut - 1 hodinu na terase, dokud nedosáhne vlhkosti 11%. Sušení na terase obvykle trvá 10–14 dní. Aby se ustálila,  je zde ponechána v pytlích v obilí po dobu 30 dnů. Následně je vyloupána a připravena k odeslání.

Jedno Kafe
1619

Parametry

Stupeň pražení
střední
Způsob zpracování
Suché (natural)
Kyselost
střední
Kávovník
100% Arabica