Fiftybeans Keňa Riakiberu, 200g

349 Kč
S DPH

Čerstvě pražená káva z brněnské pražírny kávy Fiftybeans.

Chuť: RYBÍZ - MALINY - VANILKA - JAHODY - REBARBORA - ANGREŠT

Chcete kávu namlít?
Skladem > 5 ks , doručení u Vás 16.8.
Počet

Fiftybeans

Doporučuje nás 98% zákazníků

Doprava zdarma nad 2000Kč

Vše skladem, zítra u vás

 

Káva pražená každý týden

Příběh kávy od farmářů Kamacharia

Jedno z nejkrásnějších období roku je opět tady. A které to je? No přece období afrických káv!

Letošní první exemplář je tahle rybízová dobrota. Vyprodukovalo ji společenství farmářů s názvem Kamacharia, kteří spolupracují se zpracovatelským závodem Riakiberu.

Třešně pracovníci nejdříve ručně sesbírali, vytřídili, oloupali a následně fermentovali 24 hodin ve velkých nádržích. Fermentace, v případě keňských káv, slouží spíše k odstranění zbytků dužiny než k modulaci chuťového profilu, ale i s tímto už zpracovatelské závody v Keni experimentují. Zdejší terroir je ale tak bohatý, že to vlastně není potřeba. Káva se standardně suší na vyvýšených postelích po dobu 20 dnů.

A jak vlastně chutná? Jako každý rok. Je to naprostá pecka! Prostě je tam všechno, co chcete, aby v keňské kávě bylo. Rybíz, maliny, vanilka, jahody, rebarbora, angrešt. Absolutní šťavnatá slast. Na co ještě čekáte?

Pro přípravu filtrované kávy vždy používejte kávu nejdříve 7 dnů od data pražení. Předejdete tím nechtěným hořkým tónům v chuti.

Balíček je infuzován potravinářským dusíkem pro zpomalení oxidace zrn, proto si káva zachová svůj charakter i po 45 dnech od upražení.

Země: Keňa

Nadmořká výška: 1600 m.n.m.

Odrůda: Batian, Ruiru 11, SL28

Zpracování: promyté

Chuťový profil: RYBÍZ - MALINY - VANILKA - JAHODY - REBARBORA - ANGREŠT

Fiftybeans
1986
996 ks

Parametry

Stupeň pražení
střední
Způsob zpracování
Promyté (washed)
Kyselost
střední
Kávovník
100% Arabica

Recenze (0)