Aby náš web správně fungoval (nastavení ochrany osobních údajů)

Díky souhlasu můžeme pracovat na zlepšovaní celého webu, a tak se nemusíte neustále přihlašovat, bude správně fungovat vyhledávání, a také díky personalizaci na vás také neskáče reklama na něco, co vás nezajímá a nikdy jste neviděli. K tomu potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. 

Kliknutím na „Rozumím“ souhlasíte s tím, že nám umožníte používat analytické i reklamní soubory cookies třetích stran.

K vašim datům se budeme chovat slušně. Souhlas můžete kdykoli odvolat nebo změnit. Děkujeme!

Rozumím Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Fiftybeans Keňa Riakiberu, 200g

339,90 Kč
S DPH

Čerstvě pražená káva z brněnské pražírny kávy Fiftybeans.

Chuť: RYBÍZ - MALINY - VANILKA - JAHODY - REBARBORA - ANGREŠT

Chcete kávu namlít?
Není skladem
Fiftybeans

Doporučuje nás 98% zákazníků

Doprava zdarma nad 2000Kč

Vše skladem, zítra u vás

 

Káva pražená každý týden

Způsob zpracování
Promyté (washed)
Kyselost
střední
Stupeň pražení
střední
Kávovník
100% Arabica

Příběh kávy od farmářů Kamacharia

Jedno z nejkrásnějších období roku je opět tady. A které to je? No přece období afrických káv!

Letošní první exemplář je tahle rybízová dobrota. Vyprodukovalo ji společenství farmářů s názvem Kamacharia, kteří spolupracují se zpracovatelským závodem Riakiberu.

Třešně pracovníci nejdříve ručně sesbírali, vytřídili, oloupali a následně fermentovali 24 hodin ve velkých nádržích. Fermentace, v případě keňských káv, slouží spíše k odstranění zbytků dužiny než k modulaci chuťového profilu, ale i s tímto už zpracovatelské závody v Keni experimentují. Zdejší terroir je ale tak bohatý, že to vlastně není potřeba. Káva se standardně suší na vyvýšených postelích po dobu 20 dnů.

A jak vlastně chutná? Jako každý rok. Je to naprostá pecka! Prostě je tam všechno, co chcete, aby v keňské kávě bylo. Rybíz, maliny, vanilka, jahody, rebarbora, angrešt. Absolutní šťavnatá slast. Na co ještě čekáte?

Pro přípravu filtrované kávy vždy používejte kávu nejdříve 7 dnů od data pražení. Předejdete tím nechtěným hořkým tónům v chuti.

Balíček je infuzován potravinářským dusíkem pro zpomalení oxidace zrn, proto si káva zachová svůj charakter i po 45 dnech od upražení.

Země: Keňa

Nadmořká výška: 1600 m.n.m.

Odrůda: Batian, Ruiru 11, SL28

Zpracování: promyté

Chuťový profil: RYBÍZ - MALINY - VANILKA - JAHODY - REBARBORA - ANGREŠT

Fiftybeans
1986

Parametry

Způsob zpracování
Promyté (washed)
Kyselost
střední
Stupeň pražení
střední
Kávovník
100% Arabica

Reviews (0)