Fiftybeans Indonésie Wildan Mustofa, 200g

339 Kč
S DPH

Čerstvě pražená káva z brněnské pražírny kávy Fiftybeans.

Chuť: SUŠENÉ ŠVESTKY - BROSKVE - JAHODY - VIŠNĚ - ČOKOLÁDA

Chcete kávu namlít?
Skladem > 5 ks , doručení u Vás 29.6.
Počet

Fiftybeans

Doporučuje nás 98% zákazníků

Doprava zdarma nad 2000Kč

Vše skladem, zítra u vás

 

Káva pražená každý týden

Fiftybeans: Příběh kávy od Wildana Mustofy

Pro sečtení producentů výběrové kávy v Indonésii potřebujete umět napočítat do dvou. Jedním z nich je Wildan Mustofa. Se svou rodinou pečuje o chod závodu Frinsa Collective, který jednak pěstuje vlastní kávu, ale také vykupuje kávové třešně od okolních farmářů a dále je zpracovává. 

Kávu od Wildana kupuji už 3. rok za sebou. Každý rok jeho kafe vzbudí obrovské ohlasy. Ovšem letos dokázal Wildan posunout laťku ještě mnohem výš. Tohle kafe prostě musíte zažít!

Pro zpracování tohoto lotu zvolil Wildan velmi specifickou techniku. Celý název zní: semi-anaerobní natural s 3 denní lacto fermentací. Ve zkratce to znamená, že se třešně po sběru promyjí vodou a chvíli se suší. Po dosažení určitého stupně vlhkosti jsou umístěny do plastového pytle a v něm bez přístupu vzduchu fermentují. Pro „nakopnutí“ specifické fermentace se do pytlů navíc přidávají kvasinky. Káva je pak mnohem sladší, bohatší a má hutné tělo. Následně se třešně suší až 20 dnů na afrických postelích.

Nejvíce vás asi zajímá, jak tohle kafe chutná. Očekávejte megalomanskou nálož sušených švestek, broskví, jahod, višní a čokolády. V tomhle kafíčku je toho tolik, že se to sem ani nevejde. Vám už tedy nezbývá nic jiného, než jej vyzkoušet. Litovat opravdu nebudete! 

Pro upražení této kávy používám pražičku Loring S15 Falcon, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Umožňuje mi to velmi precizně pracovat s chuťovými nuancemi této kávy a tím dokáži zachovat vysokou šťavnatost, ale také sladkost.

Pro přípravu filtrované kávy vždy používejte kávu nejdříve 7 dnů od data pražení. Předejdete tím nechtěným hořkým tónům v chuti.

Balíček je infuzován potravinářským dusíkem pro zpomalení oxidace zrn, proto si káva zachová svůj charakter i po 45 dnech od upražení.

Země: Indonésie

Nadmořká výška: 1400 m.n.m.

Odrůda: Sigararutang

Zpracování: natural

Chuťový profil: SUŠENÉ ŠVESTKY - BROSKVE - JAHODY - VIŠNĚ - ČOKOLÁDA

Fiftybeans
1987
989 ks

Parametry

Stupeň pražení
střední
Způsob zpracování
Suché (natural)
Kyselost
střední
Kávovník
100% Arabica

Recenze (0)