Aby náš web správně fungoval (nastavení ochrany osobních údajů)

Díky souhlasu můžeme pracovat na zlepšovaní celého webu, a tak se nemusíte neustále přihlašovat, bude správně fungovat vyhledávání, a také díky personalizaci na vás také neskáče reklama na něco, co vás nezajímá a nikdy jste neviděli. K tomu potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. 

Kliknutím na „Rozumím“ souhlasíte s tím, že nám umožníte používat analytické i reklamní soubory cookies třetích stran.

K vašim datům se budeme chovat slušně. Souhlas můžete kdykoli odvolat nebo změnit. Děkujeme!

Rozumím Personalizovat
Přijmout zvolené cookies
suchá fermentace

Fathers Coffee Etiopie Bombe washed 300g

414 Kč
S DPH

Káva zpracována poněkud netradiční metodou suché fermentace před následovným přemytím. Chuť: JASMÍN - BERGAMOT - ČERNÝ ČAJ - MEDOVNÍK - MERUŇKY

Chcete kávu namlít?
Skladem > 5 ks , doručení u Vás 26.04.
Počet

Doporučuje nás 98% zákazníků

Doprava zdarma nad 2000Kč

Vše skladem, zítra u vás

 

Káva pražená každý týden

Doporučená příprava
Filtr
Způsob zpracování
Promyté (washed)
Kyselost
střední
Stupeň pražení
střední
Kávovník
100% Arabica

Představte si vysoké hory v kraji zvaném Bombe, bujný zelený porost a mezi ním původní odrůdy etiopských kávovníků. Farmáři zde opečovávají svá malá políčka a výsledky své práce ručně sbírají a odnáší do zpracovatelské stanice, která jim poskytne férovou cenu a jejich kávové třešně zpracuje progresivním a ekologickým způsobem.

PRODUCENT

Majitelem zpracovatelské stanice Bombe je Asefa Dukamo. S kávou pracuje již 27 let a aktuálně spolupracuje s 300 farmáři v oblasti kolem města Hemesho. Každý z těchto farmářů vyprodukuje průměrně 4000 kilogramů třešní ročně na celkové rozloze 375 hektarů.

Asefova zpracovatelská stanice leží v regionu Sidamo v nadmořské výšce 2200 metrů nad mořem a zpracovává hlavně lokální odrůdu 74158.

ZPRACOVÁNÍ

Speciální zpracování suchou fermentací je variací na tradiční způsob zpracování kávy v Etiopii, ale využívá mnohem méně vody a tím je výrazně šetrnější k životnímu prostředí.

Tento způsob převzal majitel Asefa Dukamo z guatemalské farmy La Esperanza, kde jeho syn Kenean strávil nějaký čas, a byl ohromen tímto způsobem zpracování.

Káva se klasicky loupačkou zbaví slupky a dužiny, ale následná fermentace probíhá za sucha, v nádržích s kontrolovanou teplotou a bez přístupu vzduchu. Díky tomuto teplému a suchému prostředí začíná káva fermentovat mnohem rychleji, a to se projeví výrazně sladkou a komplexní chutí.

ODRŮDA

Etiopie je považována za kolébku kávy a její produkce se rovná bezmála 10% hrubého domácího produktu země. Odhaduje se, že v Etiopii rostou tisíce dosud nepopsaných odrůd, které ze země dělají region s největší kávovou biodiverzitou na světě.   S ohledem na historickou tradici, způsob pěstování kávy v Etiopii a politickou situaci, je téměř nemožné najít jednodruhové/jednoodrůdové loty (části sklizně). Přestože se to v posledních letech začíná pomalu měnit, zatím je stále typickým označením odrůdy kávy z Etiopie Ethiopian heirloom varieties neboli etiopské původní odrůdy. Je to případ i této kávy.

Země: Etiopie
Oblast:  Sidamo
Zpracovatelský závod: Bombe
Nad. výška: 2000-2400 m n.m.
Odrůda: Heirloom (původní odrůdy)
Zpracování: suchá fermentace, promytá
Chuť: jasmín, bergamot, černý čaj, medovník, meruňky
Hodí se naDrip

Father's Coffee Roastery
1630
90 ks

Parametry

Doporučená příprava
Filtr
Způsob zpracování
Promyté (washed)
Kyselost
střední
Stupeň pražení
střední
label
suchá fermentace
Kávovník
100% Arabica

Reviews (0)