Aby náš web správně fungoval (nastavení ochrany osobních údajů)

Díky souhlasu můžeme pracovat na zlepšovaní celého webu, a tak se nemusíte neustále přihlašovat, bude správně fungovat vyhledávání, a také díky personalizaci na vás také neskáče reklama na něco, co vás nezajímá a nikdy jste neviděli. K tomu potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. 

Kliknutím na „Rozumím“ souhlasíte s tím, že nám umožníte používat analytické i reklamní soubory cookies třetích stran.

K vašim datům se budeme chovat slušně. Souhlas můžete kdykoli odvolat nebo změnit. Děkujeme!

Rozumím Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Fathers Coffee, Guatemala - Erika Sanchez, 300g

378,85 Kč
S DPH

Ochutnejte skvělou kávu z ostravské pražírny výběrové kávy Father's Coffee.

Profil: SUŠENÉ JAHODY - KARAMEL - MLÉČNÁ ČOKOLÁDA

Chcete kávu namlít?
Není skladem

Doporučuje nás 98% zákazníků

Doprava zdarma nad 2000Kč

Vše skladem, zítra u vás

 

Káva pražená každý týden

Způsob zpracování
Promyté (washed)
Kyselost
střední
Stupeň pražení
střední
Kávovník
100% Arabica

Erika Sanchez vlastní 2,5 ha půdy v oblasti San Antonio Huista ve známém regionu Huehuetenango. Na své farmě La Montaña pěstuje kávu odrůd Caturra, Bourbon a Pache.

Metoda fermentace kterou Erika používá je jedinečná a učí se ji i ostatní farmáři z okolí, členové sdružení ACODIHUE (Sdružení pro integrační rozvojovou spolupráci Huehuetenango). Erika nechává kávu za kontrolovaných podmínek sušit déle, aby tak zdůraznila její ovocné vlastnosti. Erika je také součástí skupiny Red de Mujerez (anglicky – Network of Women). Tvoří ji 830 žen – producentek, které buď ovdověly během občanské války nebo jejich manželé uprchli ze země během kávové krize v zemi v letech 2001-2004. V komunitě se hovoří celkem 8 různými mayskými jazyky, což ukazuje rozmanitost kultury a jazyka v této oblasti Guatemaly. Farmářky spojuje také organické pěstování, výroba a používání přírodních hnojiv a metody likvidace rzi a škůdců. Sdružení ACODIHUE, stejně jako importér Falcon Coffee podporuje farmářky školením v metodách ekologického pěstování a zlepšování kvality produkce.

Země: Guatemala

Region: Huehuetenango

Farma: La Montaña

Nad. výška: 1700-1950 m.n.m.

Odrůda: Bourbon a Caturra

Zpracování: promyté s prodlouženou fermentací

Certifikace: Organic

Father's Coffee Roastery
1636

Parametry

Způsob zpracování
Promyté (washed)
Kyselost
střední
Stupeň pražení
střední
Kávovník
100% Arabica

Reviews (0)