Aby náš web správně fungoval (nastavení ochrany osobních údajů)

Díky souhlasu můžeme pracovat na zlepšovaní celého webu, a tak se nemusíte neustále přihlašovat, bude správně fungovat vyhledávání, a také díky personalizaci na vás také neskáče reklama na něco, co vás nezajímá a nikdy jste neviděli. K tomu potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. 

Kliknutím na „Rozumím“ souhlasíte s tím, že nám umožníte používat analytické i reklamní soubory cookies třetích stran.

K vašim datům se budeme chovat slušně. Souhlas můžete kdykoli odvolat nebo změnit. Děkujeme!

Rozumím Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Beansmiths Nicaragua Finca Koa, 250g

290 Kč
S DPH

Ochutnejte skvělou kávu od pražírny výběrové kávy Beansmiths.

Chuť: EARL GREY - BROSKVE - MAKADAMY - KARAMEL

Chcete kávu namlít?
Není skladem
Beansmith's

Doporučuje nás 98% zákazníků

Doprava zdarma nad 2000Kč

Vše skladem, zítra u vás

 

Káva pražená každý týden

Kleymer Jose Ortez Agurcia vlastní farmu Koa a pracuje se svým otcem Jose Angel Ortezem, který je hlavním správcem farmy. Rodina Ortezů pěstuje odrůdy Caturra, maracaturra, Catuaí Amarillo a villalobo a pro zpracování zrn se používají různé postupy: promyté, honey a naturální. Farma existuje od roku 2001 a Kleymer ji koupil v roce 2016, rodina tvrdě pracovala, aby mohla pěstovat výběrovou kávu. V roce 2020 se hodně z farmy umístilo na 13. místě v Cup Of Excellence. Tento lot je promytá Caturra. Jakmile jsou třešně sklizeny, zrna jsou zbavená dužiny na farmě a odvezeny ještě s pergamen do Cafetos de Segovia kde se promyjí a očistí se od pergamenu. Cafetos de Segovia je sušicí mlýn nacházející se v Ocotalu a obklopený kávovými plantáží, což producentům usnadňuje doručení zrn ve stejný den, kdy jej sklízejí a zpracovávají. Sušení obvykle začíná na terase, ve stínu 5-6 dní a poté na slunci. Všechny terasy jsou pokryty černou sítí, takže káva není položena přímo na podlahu. Sušení ve stínu je nutné, protože slunce v této nižší nadmořské výšce tvrdě dopadá (méně než 900 m n. m). Zrna jsou obrácená každé 3-4 hodiny. Cafetos de Segovia každoročně odevzdává loty do národního poháru Cup of Excellence a vždy zaujímá vysoké hodnocení.

V šálku hned po napití se objeví černý čaj s broskví a poté se jemně změní v chuť makadamových ořechu s lehkým náznakem karamelu.

Země: Nicaragua

Farma / washing station: Koa

Doporučená příprava: Filtr

Odrůda: Caturra

Metoda zpracování: Promytá

Nadmořská výška: 1 300 -1 760 m

Oblast: Nueva Segovia

Acidita: Nízká acidita

Cuppingové score: 86

Chuťový profil: Earl Grey, broskve, makadamy, karamel

Beansmith's
1573

Parametry

Stupeň pražení
střední
Způsob zpracování
Promyté (washed)
Kyselost
nízká
Kávovník
100% Arabica

Recenze (0)