Kategorie

Čokoládovna Troubelice

Rodinná výrobna čokolády se nachází v Troubelicích na Moravě. Myšlenka o výrobě čokolády se zrodila v roce 2002, s nápadem přišel František Bačík st. V Troubelicích se rozhodli zkusit vyrobit čokoládu z kvalitních surovin bez použití jiných rostlinných olejů než je kakaové máslo, bez přídavných látek, bílého cukru a lecitinu.


První dovoz kakaových produktů uskutečnili v roce 2010 a první tabulka troubelické čokolády spatřila svět v roce 2013. Čokoláda je 100% česká výroba od návrhu a výroby obalu, výroby čokolády a zabalení.


Čokoláda z Troubelic je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. K výrobě používají kakaové boby, kakaovou hmotu, kakaové máslo a panelu - ztuhlou šťávou z cukrové třtiny,která je zdravou variantou slazení.


Všechny použité kakaové produkty a panela pochází z Ekvádoru, rovníkové země Jižní Ameriky. Ekvádorské kakaové boby patří k nejkvalitnějším a nejznámějším na světě pro své výjimečné aroma a chuť.