Kategorie

Příprava kávy - Vietnamská káva

Co budete potřebovat?

Šálek vietnamské kávy

  • Vietnamská káva např. Trung Nguyen
  • kávový Phin filtr
  • horká voda
  • šálek, lžička
  • podle libosti sladké kondenzované mléko

Metoda přípravy pomocí kávového filtu "Phin" zabere pouze pár minut a je vhodná pro všechny, kteří nemají prostor pro kávovar. Příprava vám zabere o pár minut méně než z kávovaru, pobavíte se u toho a získáte úžasnou chuť. Pokud chcete, aby byla výsledná káva perfektní, tak přidejte ještě sladké kondenzované mléko, které zvýrazní chuť. Kávu můžete podávat i ledovou. Tímto způsobem se podává v teplém vietnamském podnebí. Stačí filtr umístit nad sklenici s ledem nebo ledovou tříští a získáte tak osvěžující nápoj.

> > Chtěli byste si vietnamskou kávu pořídit? Podívejte se na náš E-SHOP. Jsme přímým dovozcem mnoha značek, a tak držíme nejnižší ceny na trhu.

Příprava

1) Odměřte 3 mírně zaoblené čajové lžičky nebo jednu velkou lžíci kávy a vložte do filtrační komory.
2) Poklepejte lehce s filtrem a přimáčkněte svrchním sítkem, aby byla káva rovnoměrně rozmístěná.
3) Zalijte 20 ml horké vody (nejlépe 96-100°C), která zvlhčí kávu. Vyčkejte přibližně 20 vteřin.
4) Nalejte horkou vodu do filtru až po okraj.
5) Nasaďte uzávěr a nechte kávu vařit. (Ve vietnamských kavárnách se do šálku před vařením nalije sladké kondenzované mléko.)
6) Káva se vaří 4-5 minut. (Pokud požijete skleněný šálek, tak uvidíte, kdy bude káva hotová.)
7) Sejměte pokličku, otořte ji a na ní položte filtr i s překapávacím podšálkem

A nyní si můžete užít jedno z nejlepších potěšení na Zemi. Vietnamskou kávu je možné podávat jak horkou, tak ledovou.