Kategorie

Příprava kávy - Aerobie AeroPress

AeroPressAeropress je zcela nový způsob přípravy kávy. Tento americký výrobek umožňuje vyrobit v domácích podmínkách kávu o té nejlepší kvalitě, přitom s minimálním úsilím a nároky na čištění. Výsledná káva je velmi jemná, velmi podobná espressu. Aeropress funguje na principu tlaku, kdy si sami můžete dávkovat, kolik šálků kávy chcete udělat, a filtrů, které se po použití jednoduše vyhodí, a tím se minimalizují starosti s čištěním přístroje. Ten vždy stačí pouze opláchnout vodou.

O kvalitě celého systému nejlépe vypovídají komentáře největších znalců v kavárenském oboru:

"Také musím přidat své entuziastické doporučení tomuto z mnoha jiných přístrojů pro přípravu kávy. Je potřeba nejdříve ochutnat, abyste uvěřili, jak kvalitní kávu dokáže připravit. Vlastním veškeré myslitelné zařízení pro přípravu kávy, avšak od té doby, co si AeroPress našel cestu do našeho domu, na mé dva vacuum poty a Technivorm drip už jen sedá prach.", Kevin Knox, specialista v kavárenském průmyslu s 28 lety zkušeností, autor Coffee Basics

"Při správné přípravě dokáže AeroPress nabídnout velmi kvalitní kávu ve stylu espressa i excelentní šálek kávy vyššího objemu ve stylu americana. Ve skutečnosti produkuje mnohem lepší espresso, než mnoho domácích přístrojů, dvacetkrát i třicetkrát dražších.", Kenneth Davids, autor knih "Coffee: A guide to Buying Brewing and Enjoying", "Espresso: Ultimate Coffee", "Coffee Roasting: Romance and Revival", editor portálu coffeereview.com

Charakteristika kávy z přístroje AeroPress:

Jemná. Použitím ideální teploty vody a lehce stlačeného vzduchu se z kávy vytěží bohatá chuť s nízkou kyselostí a bez hořkosti

Bohatá. Díky úplné extrakci kávy po celé ploše filtru dojde k uvolnění plné chuti kávy. Jiné přístroje obvykle propouští horkou vodu pouze uprostřed, čímž dojde k přeextrahování kávy uprostřed a podextrahování na krajích.

Čistá. Filtry, používané při každé přípravě kávy v AeroPressu dokáží zachytit i nejjemnější části kávových zrn, které se tak nedostanou do vašeho šálku.

Rychlá. Jedna minuta od začátku přípravy až po hotovou kávu. Samotné stlačení pístu trvá pouze 20 sekund.

> > Chtěli byste si Aeropress pořídit? Podívejte se na náš E-SHOP. Jsme přímým dovozcem mnoha značek, a tak držíme nejnižší ceny na trhu.

Příprava kávy

Zde uvádíme podrobný postup přípravy kávy ve AeroPress přístroji.

  1. Namelte najemno čerstvou kávu Gourmet káva.
  2. Uvařte vodu na 93°C, zatímco vytáhněte píst z Aeropressu a otočte bajonetem nahoru.
  3. Odšroubujte plastové víčko, nasypte umletou dávku kávy a zalijte vodou
  4. Tak 10 vteřin nechte kávu louhovat a promíchejte.
  5. Vložte proplácnutý papírový filtr, uzavřete víčko, spodní část bajonetu usaďte na šálek a pomalu tlačte pístem.